PROJECTS

 

Life in the gutter

Life in the gutter is een schitterend poëtisch fotoboek. Alle foto’s zijn gemaakt in de dakgoot. Ik woon op een bovenetage en wanneer ik naar buiten kijk zie ik deze dakgoot. Ik stond versteld van de schoonheid die hier te vinden was. Zelfs op een plek als deze. Schoonheid is overal te vinden, je hoeft je er alleen maar voor open stellen. De foto’s zijn over een periode van een jaar genomen. Ieder foto heeft een begeleidende titel en tekst. Deze schrijf ik zelf bij iedere foto. Het geeft ook het moment weer wat ik op dat moment in de foto zie. Het is de verbinding van mens en natuur. Of eigenlijk onze natuur.

Alle foto’s en bijhorende teksten zijn gebundeld in een boek samen met een CD-ROM. De CD-ROM bevat een korte film. Het boek en CD-ROM is Engelstalig

Voor een kijkje in het boek
Voor de CD-ROM .

Voor meer informatie over het boek voor het krantenartikel in het Limburgs Dagblad

Wilt u het boek met CD-ROM bestellen .

 

Life in the gutter 2

Life in the gutter 2 is het vervolg van Life in the gutter. Wederom zijn alle foto’s gemaakt in dezelfde dakgoot. Die te zien is wanneer ik mijn raam open op de bovenetage waar ik woon. Waarom weer hetzelfde doen? Omdat het niet hetzelfde is. Alles blijft veranderen hoe klein de veranderingen ook zijn. Op een bepaald moment denk je nu heb ik het wel gezien maar dan wordt je weer verrast door een geweldig moment. Dat moet ik vast leggen. Dus blijf ik foto’s maken van deze dakgoot. Nog meer momenten waarvan ik zeg die moet je zien. Dus verwacht ook nog een deel 3. Voor een voorproefje .

Alle foto’s en bijhorende teksten zijn gebundeld in een boek samen met een DVD. De DVD bevat een korte film. Het boek en DVD is Engelstalig.

Voor een kijkje in het boek
Voor de DVD .

Wilt u het boek met DVD bestellen .

Wilt u op de hoogte worden gehouden stuur een


Life in the gutter 3

Life in the gutter 3. Is het derde en laatste boek van de serie Life in the gutter. Wederom zijn alle foto’s gemaakt in dezelfde dakgoot. Die te zien is wanneer ik mijn raam open van de bovenetage waar ik woon.

Het leven zal altijd doorblijven gaan ook het leven in de dakgoot. Want elk einde heeft een nieuw begin. It is the cycle of life. Niets eindigd en niets is blijvend.

Alle foto’s en bijhorende teksten zijn gebundeld in een speciale uitgave. Het boek samen met een DVD zit verpakt in een luxe goudkleurige doos. De DVD bevat een korte film. Het boek en DVD is Engelstalig.

Voor een kijkje in het boek

Wilt u deze speciale uitgave bestellen .

Wilt u ieder twee maanden een nieuwsbrief ontvangen .


Diary of a nun

Diary of a nun is een bijzonder boekje dat is ontstaan tijdens mijn verblijf in een gastatelier van EuropeanArtist.tv in Zweden.

Het verblijf in dit grote schoolgebouw heeft mij geïnspireerd voor het maken van dit boek.
Door de geïsoleerde ligging en de grote van het gebouw waar maar enkele mensen aanwezig waren gaf het mij het gevoel dat ik in een klooster was ingetreden, in afzondering.

De symboliek en geschiedenis van deze plek sloten mooi aan bij het thema en heb ik mijn ervaring hiermee verweven.

Diary of a nun is een losbladig boekje met een bijzonder kaft in de vorm van een kruis die is dicht te vouwen tot een gesloten vierkant boek.

Voor het bekijken van het boek

 

Kunstgebouw

Stichting Kunstgebouw heeft drie nieuwe tentoonstellingen voor kunstmenu ontwikkeld, die vanaf dit schooljaar langs de klassen in Zuid- Holland zullen reizen.

LEVEN IN DE DAKGOOT is één van deze projecten. Het project Life in the gutter is vertaald naar een lesprogramma voor kinderen in groep 5 en 6. Het laat de leerlingen op een speelse manier kennis maken met beeldende kunst.

Op de website staat een pagina LEVEN IN DE DAKGOOT met films, een interactieve opdracht voor leerlingen en een fotoalbum waar scholen gedurende het jaar foto’s in kunnen zetten.

Voor dit project is er ook een portret film van de kunstenaar gemaakt.
Voor het bekijken van deze film .

19 Januari 2010 werden de projecten aan de provincie Zuid-Holland gepresenteerd.
Voor het bekijken van de foto’s van deze gebeurtenis .

Meer informatie over kunstgebouw vind u op