PUBLICITY

Heerlijk water – WML

Het magazine Heerlijk water van WML ( Water Maatschappij Limburg) verschijnt 4x per jaar in een oplage van 400.000 exemplaren en wordt verspreid over alle huishoudens in Limburg.

Het magazine laat iedere editie een artikel van een kunstenaar zien, die op een of andere manier met water te maken heeft. In de zomer editie 2009 stond een mooi artikel over het project Life in the gutter. Chantal Veugen werd hiervoor geïnterviewd door Eliane Mans en gefotografeerd door Bert Janssen.

Voor het bekijken van deze foto klik hier
Voor het lezen van dit artikel klik hier

Kunstgebouw – 2009

Stichting Kunstgebouw heeft drie nieuwe tentoonstellingen voor kunstmenu ontwikkeld, die vanaf dit schooljaar langs de klassen in Zuid- Holland zullen reizen.

LEVEN IN DE DAKGOOT is één van deze projecten. Het project Life in the gutter is vertaald naar een lesprogramma voor kinderen in groep 5 en 6. Het laat de leerlingen op een speelse manier kennis maken met beeldende kunst.

Op de website www.splatsj.nl staat een pagina LEVEN IN DE DAKGOOT met films, een interactieve opdracht voor leerlingen en een fotoalbum waar scholen gedurende het jaar foto’s in kunnen zetten.

Voor dit project is er ook een portret film van de kunstenaar gemaakt.
Voor het bekijken van deze film klik hier.

19 Januari 2010 werden de projecten aan de provincie Zuid-Holland gepresenteerd.
Voor het bekijken van de foto’s van deze gebeurtenis klik hier.

Meer informatie over kunstgebouw vindt u op www.kunstgebouw.nl

Kunsttour

De Kunsttour is een jaarlijks terugkerend event in Maastricht. Op verschillende plekken in de stad Maastricht presenteren diversen kunstenaars hun werk.

In Mei 2009 werd de kunsttour voor de 10de keer gehouden. Chantal Veugen presenteerde haar werk in de Timmerfabriek. Radio Kunsttour maakte tijdens de kunsttour opnames en interviewde o.a Chantal Veugen. Voor het beluisteren van dit interview klik hier

Voor meer informatie: www.kunsttour.com.

Pecha Kucha

20 Maart 2009 presenteerde Chantal Veugen het project Life in the Gutter tijdens de Pecha Kucha avond in Maastricht.

Pecha Kucha is in Japan ontstaan met het idee dat er niet veel tijd nodig is om een goed idee uit te leggen. Vormgevers, kunstenaars, architecten enz presenteren hun werk, idee of fantasie in 20×20 seconden hierbij worden 20 afbeeldingen getoond.

Tijdens de Pecha Kucha avond zijn er totaal 12 sprekers met diversen onderwerpen. Pecha Kucha avonden worden over de hele wereld gehouden en sinds Januari 2009 ook in Maastricht. Vanwege het internationale karakter zijn alle presentaties Engels gesproken.

De avonden in Maastricht worden druk bezocht ruim 300 mensen waren op deze avond aanwezig.

Voor het bekijken van de video van de presentatie van Chantal Veugen klik hier

Voor het bekijken van de foto’s van deze avond klik hier.

Voor meer informatie kijk op www.pechakuchamaastricht.eu